Handelaarster:

Amfoor

Hier heb je een echt kwaliteitsproduct te pakken. Vissaus uit Hispania Baetica! Jullie noemen dat Zuid-Spanje, geloof ik. Daar maken ze de beste vissaus, van verse zeevis, zout en geurige kruiden. Een paar weken in de warme zon laten fermenteren, zeven en je hebt de lekkerste smaakmaker van de Romeinse keuken: garum. Het is heerlijk in bijna alle gerechten. We gebruiken het in plaats van zout.

Romeins eten, fresco uit Pompei.

Ik handel al tien jaar in vissaus, olijfolie en wijn. Eigenlijk was het bedrijf van mijn man, maar toen hij overleed heb ik het overgenomen. M’n producten komen bijna allemaal van ver, uit het zuiden van het Romeinse rijk. Daar kom ik zelf ook vandaan, uit Gades. Toen we hoorden dat in Germania Inferior veel behoefte is aan onze producten, besloten we hierheen te verhuizen. De handel gaat goed, maar soms mis ik mijn familie. En het mooie weer. Tacitus had wel een beetje gelijk toen hij zei dat het land hier woest is en het klimaat ruw.

Romeinse tijd

Klik op deze foto als je meer wilt weten en horen van onze archeoloog